Kleding

Een keepersbroek biedt extra bescherming

Ben jij keeper en wil jij er tussen de palen gewoon goed uitzien? Dat is tegenwoordig prima mogelijk. Wat betreft keeperskleding namelijk, is er tegenwoordig ontzettend veel te kiezen. De keeperskleding wordt niet alleen steeds mooier en opvallender, de kleding biedt ook steeds meer bescherming aan bijvoorbeeld knieën, polsen en vingers. Ook de heupen worden met een goede keepersbroek gewoon heel goed beschermd. 

De keepersbroek heb je in zowel de korte als de lange variant

Laten we eerst maar eens kijken naar een moderne keepersbroek, die je in zowel een lange als een korte variant hebt. Kies je voor de lange keepersbroek, dan kies je voor een functionele broek die extra bescherming biedt. Dit met name op het gedeelte bij de knieën en de heupen. Een goede keepers broek zit strak en moet met de extra bescherming blessures in de vorm van bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking voorkomen. Een goede keepersbroek moet nooit te los zitten en mag geen wijde pijp hebben. Een goede keepersbroek is tegenwoordig snel gevonden, want het aantal aanbieders van een degelijke en functionele keepersbroek is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Je hebt als doelman dus echt iets te kiezen. 

Keepersshirt als blikvanger

Kijken we verder naar wat een keeper draagt, dan geldt het keepersshirt toch wel als blikvanger, Daarbij lijkt het sobere keepersshirt uitgestorven, want de shirts zijn in negen van de tien gevallen, net zoals de keepersbroek fluorescerend van kleur. Ook een goede keepersshirt biedt extra bescherming en dat zeker aan de ellebogen. Want door het vele vallen kun je als doelman ook gemakkelijk een kwetsuur aan de elleboog oplopen. Vaak zit aan de voorkant nog een dunne foam laag, die het gedeelte voor de borst extra moet ondersteunen. 

Voetbalschoenen in alle kleuren van de regenboog

Wat betreft de sokken en de schoenen onderscheidt de outfit van de doelman niet van dat van de andere spelers. De sokken hebben wel een andere kleur dan die van de veldspelers, wat betreft de schoenen maakt dit niet uit. Over de voetbalschoenen gesproken, de kleur zwart – vroeger toch usance- lijkt verdwenen. Je ziet tegenwoordig voetbalschoenen in alle kleuren van de regenboog en er zijn zelfs topspelers die tegenwoordig op verschillende schoenen spelen. Niets is wat dat betreft dus onmogelijk. Je valt tegenwoordig zelfs op als je zwarte schoenen draagt, hoe anders wat dat vroeger. Droeg je in de tachtiger jaren gekleurde schoenen, dan werd je uitgekotst. Nu tel je niet mee als je geen gekleurde schoenen hebt. En zo kunnen tijden dus echt veranderen 

De keuze is de afgelopen jaren sterk toegenomen

Tenslotte; de keepershandschoenen zijn samen met de keepersbroek wellicht het belangrijkste onderdeel van het keeperstenue. Deze handschoenen bieden ook al erg veel ondersteuning aan zeker de pols, de hand en de vingers. Je hebt tegenwoordig ontzettend veel te kiezen, want het aantal merken keepershandschoenen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De handschoenen zijn ook veel langer geworden, iets dat ook extra tot uiting komt omdat vele keepers kiezen voor een kort shirt. De handschoen is langer geworden, opdat zo nog beter steun kan worden gegeven aan het polsgewricht.