Blog

Jupiler League Pro Stand en Transfernieuws

Huidige Stand in de Jupiler League Pro

De Jupiler League Pro is de hoogste voetbalcompetitie in België. De competitie bestaat uit 16 clubs die het tegen elkaar opnemen om de titel en promotie naar de Belgische First Division A te verdienen. De competitie begon op 3 augustus 2019, met KV Mechelen aan de leiding.

Op dit moment staat KV Mechelen bovenaan de ranking. Ze hebben een voorsprong van vier punten op hun dichtstbijzijnde concurrent Union Saint-Gilloise. Daarnaast heeft KV Mechelen een doelsaldo van +26,12 dit seizoen. KV Mechelen heeft ook de meeste doelpunten gemaakt met maar liefst 54 doelpunten.

De volgende club in de ranking is Union Saint-Gilloise met 34 punten. Union heeft een doelsaldo van +19 en heeft een totaal van 45 doelpunten gemaakt. Ook KAA Gent, KV Oostende, RSC Charleroi en Standard Luik hebben een goede prestatie laten zien dit seizoen.

Transfernieuws

De transfermarkt in de Jupiler League Pro is de afgelopen maanden druk geweest. Er zijn veel spelers verhuisd tussen verschillende clubs. Het transfernieuws is dan ook in volle gang.

KV Mechelen heeft twee spelers verwelkomd; Sander Coopman van KV Kortrijk en Mamadou Fall van Standard Luik. Ook KAA Gent heeft twee nieuwe spelers verwelkomt; Robin Roef van KV Mechelen en Thomas Henry van KV Kortrijk.

Daarnaast heeft KV Oostende twee nieuwe spelers verwelkomt; Michael Uchebo van Cercle Brugge en Danijel Milicevic van KV Mechelen. Ook RSC Charleroi heeft twee nieuwe spelers verwelkomt; Yari Verschaeren van KV Mechelen en Jordan Botaka van Excel Mouscron.

Conclusie

KV Mechelen heeft momenteel de leiding in de Jupiler League Pro. Er zijn veel transfers en verhuizingen geweest tussen clubs in de competitie. KV Mechelen, KAA Gent, KV Oostende, RSC Charleroi en Standard Luik hebben het sterkst presteert dit seizoen.