Blog

Dit moet je weten over een personal trainer opleiding

Wil je een personal trainer opleiding volgen? Dan moet je eerst weten wat het inhoudt. Het is namelijk belangrijk dat je goed voorbereid begint aan de opleiding. Aan de hand van verschillende stappen word je namelijk klaargestoomd voor jouw carrière. Daarbij kun je de opleiding ook op een groot aantal plekken volgen. Een van de professionals die de opleiding aanbiedt, is Overload Worldwide. Maar wat leer je precies tijdens deze opleiding en wat heb je er allemaal voor nodig? Onderstaande informatie helpt jou om hierachter te komen en met een personal trainer opleiding te beginnen. 

De personal trainer opleiding voor meer kennis 

Een personal trainer opleiding is nodig als je als professionele trainer aan de slag wilt gaan. Het is geen verplichting, maar het kan jou wel de juiste handvatten bieden. Zo kun je jouw cliënten beter helpen en daarmee effectief resultaat boeken. Om een goed resultaat te krijgen moet je namelijk niet alleen een aantal gestandaardiseerde oefeningen uitvoeren, maar ook kennis hebben van voeding en het menselijk lichaam. Zo ga je verantwoord aan de slag met jouw cliënten en voorkom je dat deze blessures krijgen tijdens het trainen. Dit zal jouw naam als personal trainer ook gaan verbeteren. Je wilt immers tevreden klanten hebben. 

Inhoud van de opleiding is altijd verschillend 

Er zijn veel verschillende soorten van een personal trainer opleiding te vinden. Je kunt hierdoor kijken naar de inhoud van de opleiding en welke trainingsvormen er worden gegeven. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere stappen in de trainingen die doorlopen moeten worden. In de meeste opleidingen wordt gekeken naar anatomie, fysiologie, voeding en training. Deze zaken zijn allemaal belangrijk om de juiste vaardigheden toe te passen en om jouw cliënten van een goed trainingsschema te voorzien, die rekening houdt met de wensen en het lichaam van jouw cliënt. 

Verschillende extra trainingen voor nog meer kennis 

Het kan ook zijn dat je een personal trainer opleiding in meerdere stappen moet doorlopen. Zo heb je bijvoorbeeld speciale opleidingen om fitnesslessen voor cliënten te verzorgen, maar ook een extra opleiding om individuele begeleiding aan te bieden. Het wordt aangeraden om vervolgens aanvullende trainingen over voedingsleer te volgen, zodat je ook met diëten aan de slag kunt gaan. Verschillende diëten bevorderen de trainingen en de opbouw van spieren. Ook leer je waarom je per oefening een bepaald aantal herhalingen bij verschillende trainingen dient toe te passen. 

Aan de slag 

Het is belangrijk dat je de juiste personal trainer opleiding voor jouw situatie vindt. Door alles goed te vergelijken en de mogelijkheden voor jezelf op een rij te zetten, zorg je ervoor dat je gelijk aan de slag kan. Als je nog niet zeker weet of de opleiding bij je past, kun je altijd eerst meer informatie opvragen bij de professionals van Overload Worldwide. Je komt er dan achter waar je nog op moet letten en of je dat je al kunt beginnen aan de opleiding. Zo kun je binnen een korte tijd van start met jouw carrière als gekwalificeerd personal trainer. 

Anne West

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.